Prof.Dr.

Hakkında

YÖK ÖZGEÇMİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

CLICK HERE FOR YÖK CV

Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde doğdu (1977). İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı (1994). On Dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (1999). On yılı aşkın bir süre Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğretmen olarak görev yaptı. “Süleyman Ateş’in Yüce Kur’an’ın Çağdaş Tefsiri ve Tasavvufi Yönü” isimli tezi ile Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden yüksek lisans diploması aldı (2002). Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Mâtürîdî’nin Te’vilâtü’l-Kur’ân’ında Kur’ân’ı Kur’ân’la Tefsir” teziyle doktorasını tamamladı (2011). Bartın ve Pamukkale Üniversiteleri’nde çalıştı. Bu görevleri esnasında dekan yardımcılığı görevinde de bulundu. Kale Meslek Yüksekokulu müdürü olarak çalıştı. Şu an Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yapmaktadır. Karataş’ın “İmam Mâtürîdî’nin Kur’ân Anlayışı ve Kur’ân’ı Kur’ân’la Te’vîl Yöntemi”, “Tefsir Geleneğinde Rivayet” ve "Anlamdan Yoruma Kur'an" adlı kitapları yayımlandı. Alanıyla ilgili kitaplarda bölümler yazdı. Editörlüğünde yayınlanan kitapları bulunan Karataş’ın, uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri ve bildirileri  bulunmaktadır. Tefsir Araştırmaları Dergisi’nin (TADER)  editörlüğünü de yürüten Karataş, 04.04.2016 yılında doçent unvanını aldı ve 5 Temmuz 2021'de profesörlük kadrosuna atandı.

İLETİŞİM: e-mail: alikaratas@sakarya.edu.tr

TELEFON/PHONE: 0 264 295 3865

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri